רוצים לפתוח בצק לפיצה כמו המקצוענים של דומינו'ס?
איך עושים כדור בצק לפיצה? אז ככה, קודם תצטיידו בקמח, עדיף מחיטה מלאה (500 גרם), מים קרירים (2 כוסות), שמרים (1 כף) וקצת שמן זית (2 כפות). במשך כרבע שעה לושו את הקמח (מיקסר יעזור) עם שמרים ומים עד שהבצק שיוצא לכם נראה אחיד, ללא בליטות וחריגות. לקראת סיום הלישה הוסיפו את השמן והמלח.
איך עושים כדור בצק טרי לפיצה? אז ככה, קודם תצטיידו בקמח, עדיף מחיטה מלאה (500 גרם), מים קרירים (2 כוסות), שמרים (1 כף) וקצת שמן זית (2 כפות). במשך כרבע שעה לושו את הקמח (מיקסר יעזור) עם שמרים ומים עד שהבצק שיוצא לכם נראה אחיד, ללא בליטות וחריגות. לקראת סיום הלישה הוסיפו את השמן והמלח.
עכשיו תנו לשמרים לעשות את העבודה. שימו את הבצק במקרר, מכוסה בניילון נצמד, עדיף לאורך יממה (לא יכולים לחכות? תנו לו שלוש-ארבע שעות). כשהוא פחות או יותר משלש את נפחו, תוציאו אותו מהמקרר ובהנחה שהשתמשתם בחצי קילו קמח, חלקו את הבצק לשני כדורים ותנו להם לנוח עוד שעתיים, הפעם בטמפרטורת החדר.
עכשיו תנו לשמרים לעשות את העבודה. שימו את הבצק במקרר, מכוסה בניילון נצמד, עדיף לאורך יממה (לא יכולים לחכות? תנו לו שלוש-ארבע שעות). כשהוא פחות או יותר משלש את נפחו, תוציאו אותו מהמקרר ובהנחה שהשתמשתם בחצי קילו קמח, חלקו את הבצק לשני כדורים ותנו להם לנוח עוד שעתיים, הפעם בטמפרטורת החדר.
ועכשיו, הכינו את משטח העבודה. כסו כל כדור בקמח, כמו גם את משטח העבודה שבחרתם. אתם לא רוצים שהפיצה לעתיד שלכם תסרב להתנתק מהשיש.
ועכשיו, הכינו את משטח העבודה. כסו כל כדור בקמח, כמו גם את משטח העבודה שבחרתם. אתם לא רוצים שהפיצה לעתיד שלכם תסרב להתנתק מהשיש.
בעדינות, דחפו ולחצו את הכדור לכיוון משטח העבודה, נסו להביא למתיחה שלו תוך כדי שמירה על צורתו העגולה, כך שיקבל צורה של פיתה תפוחה.
בעדינות, דחפו ולחצו את הכדור לכיוון משטח העבודה, נסו להביא למתיחה שלו תוך כדי שמירה על צורתו העגולה, כך שיקבל צורה של פיתה תפוחה.
הניחו את כף היד בנקודה שתבחרו על הבצק, מרחק כשני ס"מ מהקצה שלו. עכשיו נסו ללחוץ את האצבעות על הבצק ולאט לאט, מבלי להסיר את כף היד ממנו, סובבו את הבצק עם כיוון השעון ופתחו את הרווח בין האצבעות. בסוף המהלך המרשים הזה, אמורה להופיע מולכם פחות או יותר הצורה המוכרת של הפיצה עם הקראסט בשוליים.
הניחו את כף היד בנקודה שתבחרו על הבצק, מרחק כשני ס"מ מהקצה שלו. עכשיו נסו ללחוץ את האצבעות על הבצק ולאט לאט, מבלי להסיר את כף היד ממנו, סובבו את הבצק עם כיוון השעון ופתחו את הרווח בין האצבעות. בסוף המהלך המרשים הזה, אמורה להופיע מולכם פחות או יותר הצורה המוכרת של הפיצה עם הקראסט בשוליים.
בשלב הזה אנחנו מותחים עוד קצת את הבצק. הרימו בערך חצי ממנו כך שחציו השני עדיין מונח על משטח העבודה, האגודלים שלכם אוחזים בו ופונים לכיוון הגוף שלכם והאצבעות אוחזות מצדו השני. סובבו את הבצק סיבוב שלם, בעדינות אך בנחישות, תוך כדי שאתם מדגישים את קצוות הפיצה שיצרתם בשלב הקודם.
בשלב הזה אנחנו מותחים עוד קצת את הבצק. הרימו בערך חצי ממנו כך שחציו השני עדיין מונח על משטח העבודה, האגודלים שלכם אוחזים בו ופונים לכיוון הגוף שלכם והאצבעות אוחזות מצדו השני. סובבו את הבצק סיבוב שלם, בעדינות אך בנחישות, תוך כדי שאתם מדגישים את קצוות הפיצה שיצרתם בשלב הקודם.
הגענו לשלב הכי כיפי, אם כי המסוכן והדורש ריכוז של תהליך הכנת הבצק לפיצה. קחו את הבצק המתוח שלכם וכסו איתו כף יד אחת. עכשיו תתחילו להעביר אותו מספר פעמים מיד ליד. כן, כאילו הוא כדורסל, אבל לא באלימות – להעביר מיד ליד ולא לזרוק אותו.
הגענו לשלב הכי כיפי, אם כי המסוכן והדורש ריכוז של תהליך הכנת הבצק לפיצה. קחו את הבצק המתוח שלכם וכסו איתו כף יד אחת. עכשיו תתחילו להעביר אותו מספר פעמים מיד ליד. כן, כאילו הוא כדורסל, אבל לא באלימות – להעביר מיד ליד ולא לזרוק אותו.
רגע לפני שאתם מחזירים את הבצק למשטח, אחזו את הבצק בעזרת האגרופים שלכם והציבו אותו מולכם, כאילו אתם בוחנים חולצה בחנות בגדים. הבצק אמור להימתח עוד טיפה בין האגרופים שלכם. סובבו את הבצק על ידי הצלבת האגרופים והחזרתם לעמדת המוצא והמשיכו כך עד שהשלמתם את כל העיגול. עכשיו תנשמו, תתגאו בעצמכם ותניחו את הבצק המתוח והעגול על משטח העבודה.
רגע לפני שאתם מחזירים את הבצק למשטח, אחזו את הבצק בעזרת האגרופים שלכם והציבו אותו מולכם, כאילו אתם בוחנים חולצה בחנות בגדים. הבצק אמור להימתח עוד טיפה בין האגרופים שלכם. סובבו את הבצק על ידי הצלבת האגרופים והחזרתם לעמדת המוצא והמשיכו כך עד שהשלמתם את כל העיגול. עכשיו תנשמו, תתגאו בעצמכם ותניחו את הבצק המתוח והעגול על משטח העבודה.
בעצם, סיימתם. אם מתגלים חורים בבצק, פזרו מתחת לנקודה המסוימת הזו עוד קצת קמח ונסו לחבר בין החלק הדליל לחלק עבה יותר של הבצק כך שהחור יתמלא. עכשיו אמורה לנוח מול עיניכם פיצה – מתוחה, עגולה, עם גבולות ברורים מסביבה. זהו, הגיע הזמן לרוטב עגבניות, גבינת מוצרלה וכמובן לתוספות, ופנימה לתנור. תיהנו.
בעצם, סיימתם. אם מתגלים חורים בבצק, פזרו מתחת לנקודה המסוימת הזו עוד קצת קמח ונסו לחבר בין החלק הדליל לחלק עבה יותר של הבצק כך שהחור יתמלא. עכשיו אמורה לנוח מול עיניכם פיצה – מתוחה, עגולה, עם גבולות ברורים מסביבה. זהו, הגיע הזמן לרוטב עגבניות טרי, גבינת מוצרלה וכמובן לתוספות, ופנימה לתנור. תיהנו.