13 עובדות על פיצה שיעשו לכם חשק להתקשר לדומינו’ס

מוצרלה

מוצרלה היא הגבינה שעובדת הכי טוב על פיצה. על פי מחקר שנערך בניו זילנד, הגבינה ש-80% מייצורה בארה”ב מיועד לפיצה עדיפה על גבינות אחרות (צ’דר, אדם ועוד). הסיבה לכך היא יכולתה להימתח טוב יותר ומכיוון שהיא משחימה בצורה יפה ולא הופכת לשמנונית ולחה מדי כמו האחרות בעת חימומה. המוצרלה היא גם מקור מצוין לחלבון ולסידן, ומכילה פחות שומן רווי ונתרן מגבינות אחרות. מוצרלה היא מלכת הפיצה, ויש לזה אישוש מדעי.

מוצרלה

מוצרלה היא הגבינה שעובדת הכי טוב על פיצה. על פי מחקר שנערך בניו זילנד, הגבינה ש-80% מייצורה בארה”ב מיועד לפיצה עדיפה על גבינות אחרות (צ’דר, אדם ועוד). הסיבה לכך היא יכולתה להימתח טוב יותר ומכיוון שהיא משחימה בצורה יפה ולא הופכת לשמנונית ולחה מדי כמו האחרות בעת חימומה. המוצרלה היא גם מקור מצוין לחלבון ולסידן, ומכילה פחות שומן רווי ונתרן מגבינות אחרות. מוצרלה היא מלכת הפיצה, ויש לזה אישוש מדעי.

בארה”ב, 350 פיצות נמכרות בכל שנייה. על פי נתוני משרד החקלאות האמריקאי, 13% מאזרחי ארה”ב אוכלים פיצה מדי יום, בערך פיצה אחת לכל שמונה אמריקאים – בכל יום! בחישוב מהיר זה משהו כמו 21 אלף משולשים שנאכלים בכל דקה.

איש אוכל משולש פיצה ענקי

איש אוכל משולש פיצה ענקי

בארה”ב, 350 פיצות נמכרות בכל שנייה. על פי נתוני משרד החקלאות האמריקאי, 13% מאזרחי ארה”ב אוכלים פיצה מדי יום, בערך פיצה אחת לכל שמונה אמריקאים – בכל יום! בחישוב מהיר זה משהו כמו 21 אלף משולשים שנאכלים בכל דקה.

משפחה אוכלת פיצה

פיצה וסרט, זה ידוע, הם הבילוי האולטימטיבי. גם בדומינו’ס פיצה יודעים את זה, ולכן ב-2013 ניסתה הרשת לשלב בין שניהם. דומינו’ס שיתפה פעולה עם עשר חנויות להשכרת סרטים בברזיל, והחיבור הזה יצר תקליטורי DVD שמפיצים ניחוחות פיצה חמה בעזרת שחרור דיו מיוחד בעת הפעלתם. הלקוחות רכשו סרטים כמו “עלייתו של האביר האפל” או “ג’יימס בונד – סקייפול” וקיבלו דיסק שעליו הופיע שם הסרט בלבד. אחרי שניגנו אותו, הופץ בחדר הריח המשכר ועל גבי הדיסק הופיע הכיתוב: “נהנית? הסרט הבא יהיה אפילו יותר מהנה עם דומינו’ס פיצה”.

משפחה אוכלת פיצה

פיצה וסרט, זה ידוע, הם הבילוי האולטימטיבי. גם בדומינו’ס פיצה יודעים את זה, ולכן ב-2013 ניסתה הרשת לשלב בין שניהם. דומינו’ס שיתפה פעולה עם עשר חנויות להשכרת סרטים בברזיל, והחיבור הזה יצר תקליטורי DVD שמפיצים ניחוחות פיצה חמה בעזרת שחרור דיו מיוחד בעת הפעלתם. הלקוחות רכשו סרטים כמו “עלייתו של האביר האפל” או “ג’יימס בונד – סקייפול” וקיבלו דיסק שעליו הופיע שם הסרט בלבד. אחרי שניגנו אותו, הופץ בחדר הריח המשכר ועל גבי הדיסק הופיע הכיתוב: “נהנית? הסרט הבא יהיה אפילו יותר מהנה עם דומינו’ס פיצה”.

אפשר להשיג פיצה בכל מקום, מתברר. אפילו כשאתה נמצא בלב ים, או לפחות בלב איי הבתולה האמריקאים. בין חופי האיים שבים הקאריבי מסתובבת אונייה שבחזיתה תפריט מגוון ושלט “פיצה מוכנה על פי הזמנה”. כל מה שעליכם לעשות זה ליצור קשר רדיו או לשלוח מייל לסשה וטרה בואה, בעלי האונייה, והם יכינו לכם את המנה המועדפת עליכם בתנור הלבנים המותקן בפיצרייה הצפה היחידה בעולם. נסו בעצמכם!

מצנח עם לוגו של דומינוס פיצה

מצנח עם לוגו של דומינוס פיצה

אפשר להשיג פיצה בכל מקום, מתברר. אפילו כשאתה נמצא בלב ים, או לפחות בלב איי הבתולה האמריקאים. בין חופי האיים שבים הקאריבי מסתובבת אונייה שבחזיתה תפריט מגוון ושלט “פיצה טרייה, מוכנה על פי הזמנה”. כל מה שעליכם לעשות זה ליצור קשר רדיו או לשלוח מייל לסשה וטרה בואה, בעלי האונייה, והם יכינו לכם את המנה המועדפת עליכם בתנור הלבנים המותקן בפיצרייה הצפה היחידה בעולם. נסו בעצמכם!

אסטרונאוט בחלל

אתם יודעים מה? אפילו בחלל. בשנים האחרונות כולם מדברים על מדפסות תלת ממד, ואיך שבקרוב נבנה בתים ואולי אפילו בני אדם בשיטות חדשניות, זולות וקלות. נאס”א החליטה להשתמש בטכנולוגיה כדי לאפשר לאסטרונאוטים שלה להכין לעצמם אוכל ראוי, והעניקה מענק של 125 אלף דולר לחברת סטארטאפ שייצרה עבורה מעין רובוט שמשתמש ב”דיו” אכיל כדי להכין פיצה במסע הצפוי למאדים, יקרה מתי שיקרה.

אסטרונאוט בחלל

אתם יודעים מה? אפילו בחלל. בשנים האחרונות כולם מדברים על מדפסות תלת ממד, ואיך שבקרוב נבנה בתים ואולי אפילו בני אדם בשיטות חדשניות, זולות וקלות. נאס”א החליטה להשתמש בטכנולוגיה כדי לאפשר לאסטרונאוטים שלה להכין לעצמם אוכל ראוי, והעניקה מענק של 125 אלף דולר לחברת סטארטאפ שייצרה עבורה מעין רובוט שמשתמש ב”דיו” אכיל כדי להכין פיצה במסע הצפוי למאדים, יקרה מתי שיקרה.

דומינו’ס פיצה הוקמה ב-1960 על ידי האחים טום וג’ים מונהאן. בעוד שג’ים מכר את חלקו עבור תמורה שערורייתית בדמות רכב מסוג חיפושית, טום מונהאן המשיך לבסס את אימפריית הפיצה שלו ואפילו זכה להכיר את אשתו בעת שביצע את משלוח הפיצה הראשון שלו. ב-73′ הוא הקים תוכנית הכשרה למנהלים ברשת – “בית הספר של דומינו’ס לפיצרולוגיה”, והחל משנות ה-80′ ועד היום הוא רק אחד מתוך שלושה אנשים בעולם שאוחז בתואר דוקטור לפיצרולוגיה. תחשבו על זה בביס הבא שלכם.

שלט מואר של דומינוס פיצה

שלט מואר של דומינוס פיצה

דומינו’ס פיצה הוקמה ב-1960 על ידי האחים טום וג’ים מונהאן. בעוד שג’ים מכר את חלקו עבור תמורה שערורייתית בדמות רכב מסוג חיפושית, טום מונהאן המשיך לבסס את אימפריית הפיצה שלו ואפילו זכה להכיר את אשתו בעת שביצע את משלוח הפיצה הראשון שלו. ב-73′ הוא הקים תוכנית הכשרה למנהלים ברשת – “בית הספר של דומינו’ס לפיצרולוגיה”, והחל משנות ה-80′ ועד היום הוא רק אחד מתוך שלושה אנשים בעולם שאוחז בתואר דוקטור לפיצרולוגיה. תחשבו על זה בביס הבא שלכם.

רכבת תחתית נוסעת

מכירים את חוק הפיצה? מתברר שכבר כמה עשורים נצמד מחיר הפיצה בניו יורק למחירי כרטיס לרכבת התחתית: החל משנות ה-60′, אז מחיר משולש פיצה וגם כרטיס לרכבת התחתית עמד על 15 סנט ועד היום, שמחיר משולש ברחוב הניו יורקי עומד על יותר משני דולר. בקיצור, רכישת מנת פיצה בניו יורק תהיה שיעור הכלכלה הכי טעים שתוכלו לקבל.

רכבת תחתית נוסעת

מכירים את חוק הפיצה? מתברר שכבר כמה עשורים נצמד מחיר הפיצה בניו יורק למחירי כרטיס לרכבת התחתית: החל משנות ה-60′, אז מחיר משולש פיצה וגם כרטיס לרכבת התחתית עמד על 15 סנט ועד היום, שמחיר משולש ברחוב הניו יורקי עומד על יותר משני דולר. בקיצור, רכישת מנת פיצה בניו יורק תהיה שיעור הכלכלה הכי טעים שתוכלו לקבל.

בפיצה מרגריטה של דומינוס חלקו של רוטב העגבניות עומד על כ-20%. הרוטב, מעגבניות מזן המגודל במיוחד עבור הכנת הפיצה, הוא מקור מצוין לליקופן, אחד מנוגדי החמצון החזקים בטבע.

ילדה מלקקת רוטב פיצה

ילדה מלקקת רוטב פיצה

בפיצה מרגריטה של דומינוס חלקו של רוטב העגבניות עומד על כ-20%. הרוטב, מעגבניות טריות מזן המגודל במיוחד עבור הכנת הפיצה, הוא מקור מצוין לליקופן, אחד מנוגדי החמצון החזקים בטבע.

אוהד הפיצה החשוב בעולם הוא ככל הנראה האפיפיור פרנציסקוס. מאז החל את כהונתו ב-2013, הצהיר האפיפיור הארגנטינאי כי לא יהיה מעוניין להחזיק שנים רבות בתפקיד, והביע רצון לצאת מחופש ממקום מושבו בוותיקן כדי לאכול פיצה איטלקית. בינתיים, את יום הולדתו ה-81 ב-2017 חגג האפיפיור פרנציסקוס עם פיצה באורך ארבעה מטר.

האפיפייור בכותל

האפיפייור בכותל

אוהד הפיצה החשוב בעולם הוא ככל הנראה האפיפיור פרנציסקוס. מאז החל את כהונתו ב-2013, הצהיר האפיפיור הארגנטינאי כי לא יהיה מעוניין להחזיק שנים רבות בתפקיד, והביע רצון לצאת מחופש ממקום מושבו בוותיקן כדי לאכול פיצה איטלקית. בינתיים, את יום הולדתו ה-81 ב-2017 חגג האפיפיור פרנציסקוס עם פיצה באורך ארבעה מטר.

צילום פיצה עם הסמארטפון

פיצה היא גם מלכת האינסטגרם. הרבה יותר מפסטה, סושי, המבורגר, גלידה, עוגיות מסוגים שונים וכו’, באפליקציית שיתוף התמונות אף אחד לא יכול להתחרות בשילוב של בצק, גבינה ורוטב עגבניות. ההאשטג #pizza מופיע בלמעלה מ-30 מיליון פוסטים לעומת קצת יותר מ-20 מיליון לסושי במקום השני. בעידן שבו נראה כי אי אפשר להתחיל לאכול לפני שמצלמים, האליפות הזאת של הפיצה כנראה מספרת את כל הסיפור.

צילום פיצה עם הסמארטפון

פיצה היא גם מלכת האינסטגרם. הרבה יותר מפסטה, סושי, המבורגר, גלידה, עוגיות מסוגים שונים וכו’, באפליקציית שיתוף התמונות אף אחד לא יכול להתחרות בשילוב של בצק, גבינה ורוטב עגבניות. ההאשטג #pizza מופיע בלמעלה מ-30 מיליון פוסטים לעומת קצת יותר מ-20 מיליון לסושי במקום השני. בעידן שבו נראה כי אי אפשר להתחיל לאכול לפני שמצלמים, האליפות הזאת של הפיצה כנראה מספרת את כל הסיפור.

מה התוספת המועדפת עליכם? על פי ניתוחי הזמנות של אתר המשלוחים Foodler בארה”ב, 37% מהאמריקאים מעדיפים מרגריטה נטולת תוספות, אך מבין חובבי התוספות – 52% מעדיפים בשר על הפיצה שלהם, כאשר פפרוני מובילה בראש הטבלה. אחריה מדורגות התוספות המוכרות לנו יותר, כמו פטריות במקום השני ובצל במקום השלישי. בישראל, מלכות התוספות הן: זיתים ירוקים, פפרוני, אקסטרה מוצרלה ופטריות.

פיצה עם תוספות חתוכה

פיצה עם תוספות חתוכה

מה התוספת המועדפת עליכם? על פי ניתוחי הזמנות של אתר המשלוחים Foodler בארה”ב, 37% מהאמריקאים מעדיפים מרגריטה נטולת תוספות, אך מבין חובבי התוספות – 52% מעדיפים בשר על הפיצה שלהם, כאשר פפרוני מובילה בראש הטבלה. אחריה מדורגות התוספות המוכרות לנו יותר, כמו פטריות במקום השני ובצל במקום השלישי. בישראל, מלכות התוספות הן: זיתים ירוקים, פפרוני, אקסטרה מוצרלה ופטריות.

תרמילי אפונה

ומה עם אפונה? אמנם ברוב העולם נוהגים להוסיף לפיצה את התוספות המוכרות לנו, כמו פטריות, בצל וזיתים, אבל ישנן מדינות שבהן נוהגים לשלב בין הקולינריה המקומית למקור האיטלקי. לדוגמה, בברזיל אוהבים על הפיצה שלהם אפונה ירוקה, ואילו בצרפת מעדיפים ביצים מטוגנות, ביפן דיונון ומיונז, בפינלנד בשר אייל ובסין חלק מהפיצריות מציעות קראסט (“הקשה של הפיצה”) מנקניקיות קטנות. נו, שיהיה בתיאבון.

תרמילי אפונה

ומה עם אפונה? אמנם ברוב העולם נוהגים להוסיף לפיצה את התוספות המוכרות לנו, כמו פטריות, בצל וזיתים, אבל ישנן מדינות שבהן נוהגים לשלב בין הקולינריה המקומית למקור האיטלקי. לדוגמה, בברזיל אוהבים על הפיצה שלהם אפונה ירוקה, ואילו בצרפת מעדיפים ביצים מטוגנות, ביפן דיונון ומיונז, בפינלנד בשר אייל ובסין חלק מהפיצריות מציעות קראסט (“הקשה של הפיצה”) מנקניקיות קטנות. נו, שיהיה בתיאבון.

פיצה מרגריטה נטולת תוספות מכילה כ-248 קלוריות. רוצים להפחית? קחו משולש מקמח כוסמין מלא, שמכיל כ-224 קלוריות ומספק סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים. אפשר לגוון עם תוספות, כאשר לירקות תמיד תינתן עדיפות: עגבניות, פטריות, ברוקולי, בצל, שום, פלפלים וזיתים.

עגבניות על פיצה

עגבניות על פיצה

פיצה מרגריטה נטולת תוספות מכילה כ-248 קלוריות. רוצים להפחית? קחו משולש מקמח כוסמין מלא, שמכיל כ-224 קלוריות ומספק סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים. אפשר לגוון עם תוספות, כאשר לירקות תמיד תינתן עדיפות: עגבניות, פטריות, ברוקולי, בצל, שום, פלפלים וזיתים.