הכל מתחיל בגבינה!

הפיצה של דומינו’ס מבוססת על 100% גבינת מוצרלה, וזה מה שנותן לה את היתרון על פני האחרות – באיכות, בטעם ואפילו בערכים התזונתיים. כך תגלו איזו פיצה נאמנה למקור האיטלקי ואיזו רק מנסה לחקות אותו

לא מוצרלה

מוצרלה

המקור

אם מדובר בגבינה צהובה אז המקור שלה הוא חלב הפרה. אך ברוב המקרים, הגבינה על הפיצה שתאכלו לא תהיה כלל גבינה אלא תחליף תעשייתי, עם חומרי טעם וריח, שומנים צמחיים וחלבוני חלב

גבינה מחלב בופאלו או חלב פרה (כמו במקרה של דומינו’ס)

הצבע

רוצים טריק? תנו לפיצה להתקרר קצת. אם הגבינה הולכת והופכת כהה, ככל הנראה לא מדובר בגבינה, ובטח שלא במוצרלה

לבן/ צהבהב קלות

המרקם

הגבינה הצהובה תהיה קשה, והתחליפים מקבלים מרקם נוקשה המזכיר חומר פלסטי בעת החימום

המוצרלה היא גבינה רכה ולחה, נמתחת ואלסטית, הודות לתהליך הייצור הקפדני והארוך שכולל לישה בלתי פוסקת שהופך את החלב הנוזלי לגבינה רכה ונימוחה

הבריאות

תחליפי הגבינה הנפוצים מבוססים ברובם על שומנים מוקשים ונוזליים בתוספת חלבוני חלב, עמילנים, פוספטים ומייצבים

מקור מצוין לסידן ולחלבון, מכילה פחות שומן רווי והרבה פחות נתרן

הטעם

חזק ומלוח, כמו של גבינה צהובה סטנדרטית. במקרה של תחליפי הגבינה, הטעמים תלויים בעיקר בזהות החומרים הכימיים שנוספים בעת הייצור

נייטרלית, ולכן מושלמת לשאת עליה רוטב ותוספות, וכן עדינה, מלוחה מעט ומקבלת טעם מודגש יותר ככל שמתיישנת

סיכום

פיצה ללא מוצרלה – האם היא בכלל ראויה להיקרא פיצה?

מוצרלה הכרחית לפיצה – כך הכינו אותה בנאפולי, כך היא היגרה לארה”ב וכך מכינים אותה מאז ומתמיד בדומינו’ס

המקור

לא מוצרלה
אם מדובר בגבינה צהובה אז המקור שלה הוא חלב הפרה. אך ברוב המקרים, הגבינה על הפיצה שתאכלו לא תהיה כלל גבינה אלא תחליף תעשייתי, עם חומרי טעם וריח, שומנים צמחיים וחלבוני חלב

מוצרלה
גבינה מחלב בופאלו או חלב פרה (כמו במקרה של דומינו’ס)

הצבע

לא מוצרלה
רוצים טריק? תנו לפיצה להתקרר קצת. אם הגבינה הולכת והופכת כהה, ככל הנראה לא מדובר בגבינה, ובטח שלא במוצרלה

מוצרלה
לבן/ צהבהב קלות

המרקם

לא מוצרלה
הגבינה הצהובה תהיה קשה, והתחליפים מקבלים מרקם נוקשה המזכיר חומר פלסטי בעת החימום

מוצרלה
המוצרלה היא גבינה רכה ולחה, נמתחת ואלסטית, הודות לתהליך הייצור הקפדני והארוך שכולל לישה בלתי פוסקת שהופך את החלב הנוזלי לגבינה רכה ונימוחה

הבריאות

לא מוצרלה
תחליפי הגבינה הנפוצים מבוססים ברובם על שומנים מוקשים ונוזליים בתוספת חלבוני חלב, עמילנים, פוספטים ומייצבים

מוצרלה
מקור מצוין לסידן ולחלבון, מכילה פחות שומן רווי והרבה פחות נתרן

הטעם

לא מוצרלה
חזק ומלוח, כמו של גבינה צהובה סטנדרטית. במקרה של תחליפי הגבינה, הטעמים תלויים בעיקר בזהות החומרים הכימיים שנוספים בעת הייצור

מוצרלה
נייטרלית, ולכן מושלמת לשאת עליה רוטב ותוספות, וכן עדינה, מלוחה מעט ומקבלת טעם מודגש יותר ככל שמתיישנת

סיכום

לא מוצרלה
פיצה ללא מוצרלה – האם היא בכלל ראויה להיקרא פיצה?

מוצרלה
מוצרלה הכרחית לפיצה – כך הכינו אותה בנאפולי, כך היא היגרה לארה”ב וכך מכינים אותה מאז ומתמיד בדומינו’ס